Nasredin

Nasredin

15.6. 07:20
ČT1
50 minut
1984
Československo Pohádka

Kamínek byl a zas už není, není a zase znovu je, tak se nám někdy pravda schovává a zůstane jen naděje. Ztratí se, jednou se však vrátí, jak ráno slunce, jako stín starého stromu, do hnízd ptáci, a vrátí se i Nasredin. Písňové texty pro pohádkovou hru Nasredin psal básník Jan Skácel, scénář připravoval se svou ženou dramatik Karel Tachovský. Nehledejte však jejich jména v původních závěrečných titulcích. V roce 1984, kdy režisér Zdeněk Kaloč příběhy legendárního asijského taškáře Nasredina natáčel, nešlo ještě jejich autorství zveřejnit. Co na tom, zpívá Nasredin, píseň je někdy jako máta, tak peprná, a přijde podzim a všude bude plno zlata. Pro všechny dost a je to krásné, když vítr očesává sad a ryzí zlato na zem padá v měsíci zvaném listopad.(oficiální text distributora)

Více informací
Nahrát

Podobné tituly

Poklad pod Černou hláskou
Daleko, hluboko, vysoko

O pořadu

česky, audio popis (AD) česky
1984
Československo Pohádka

Kamínek byl a zas už není, není a zase znovu je, tak se nám někdy pravda schovává a zůstane jen naděje. Ztratí se, jednou se však vrátí, jak ráno slunce, jako stín starého stromu, do hnízd ptáci, a vrátí se i Nasredin.

Písňové texty pro pohádkovou hru Nasredin psal básník Jan Skácel, scénář připravoval se svou ženou dramatik Karel Tachovský. Nehledejte však jejich jména v původních závěrečných titulcích. V roce 1984, kdy režisér Zdeněk Kaloč příběhy legendárního asijského taškáře Nasredina natáčel, nešlo ještě jejich autorství zveřejnit.

Co na tom, zpívá Nasredin, píseň je někdy jako máta, tak peprná, a přijde podzim a všude bude plno zlata. Pro všechny dost a je to krásné, když vítr očesává sad a ryzí zlato na zem padá v měsíci zvaném listopad.(oficiální text distributora)

Tvůrci

V. Myslivec, Blanka Budínová, Karel Tachovský, Zdeněk Kaloč

Hrají

Vladimír Krátký, Martin Zahálka, Jaromír Roštínský, Petr Hanus, Zdeněk Černín, Stanislav Zindulka, Zdeněk Junák, Jaroslav Kuneš, Jindřich Světnica, Jan Grygar, Blažena Rýznarová, Marie Beránková, Ondřej Mikulášek, Karel Mišurec, Arnoštka Mohelská, Leopold Franc, Otakar Dadák, Jaroslav Fert, Jan Zvoník, Jiří Přichystal, Ladislav Lakomý, Milan Holubář, Milan Vágner, Josef Karlík