Zlatá panna

Zlatá panna

22.6. 14:45
ČT1
65 minut
1980
Československo Pohádka

Mladý princ a starý král stojí v cestě plánům proradné královny na získání královské koruny a naplnění její neukojitelné touhy po moci. Úskočné královně se podaří prince a nevlastního syna zbavit tím, že ho vyšle do světa hledat jeho vysněnou Zlatou pannu. Se svými pomocníky vše lstivě zařídí tak, aby se princ nikdy nevrátil a starý král to nepřežil. Cesta k trůnu potom bude volná. Nakonec však, jako v každé správné pohádce, tak i zde, bude dobro po zásluze odměněno a zlo potrestáno. Dramatický pohádkový příběh na motivy pohádek Boženy Němcové a Pavola Dobšinského napsala scenáristka Božena Šimková. Televizní pohádka Zlatá panna se natáčela v roce 1980 na zámku Lednice na Moravě.(oficiální text distributora)

Více informací
Nahrát

Podobné tituly

Pastýřská pohádka
Princezny nejsou vždycky na vdávání
Spící princ

O pořadu

česky, audio popis (AD) česky
1980
Československo Pohádka

Mladý princ a starý král stojí v cestě plánům proradné královny na získání královské koruny a naplnění její neukojitelné touhy po moci. Úskočné královně se podaří prince a nevlastního syna zbavit tím, že ho vyšle do světa hledat jeho vysněnou Zlatou pannu. Se svými pomocníky vše lstivě zařídí tak, aby se princ nikdy nevrátil a starý král to nepřežil. Cesta k trůnu potom bude volná. Nakonec však, jako v každé správné pohádce, tak i zde, bude dobro po zásluze odměněno a zlo potrestáno.

Dramatický pohádkový příběh na motivy pohádek Boženy Němcové a Pavola Dobšinského napsala scenáristka Božena Šimková. Televizní pohádka Zlatá panna se natáčela v roce 1980 na zámku Lednice na Moravě.(oficiální text distributora)

Tvůrci

J. Kačírek, Vojtěch Štursa, Božena Šimková

Hrají

Oldřich Navrátil, Vladimír Hauser, Pavla Severinová, Dana Baslerová, Miriam Vránová, Jiří Kodeš, Ladislav Lakomý, Miroslav Donutil, Oldřich Slavík, Drahomíra Hofmanová, Vilém Pfeiffer